Wat is Application Packaging?

Het automatiseren en optimaliseren van software installaties. Oftewel, het aanpassen van programma’s, zodat deze in één keer geïnstalleerd kunnen worden op een grote hoeveelheid computers.

Grote bedrijven krijgen regelmatig te maken met updates van oude programma’s of gaan over op nieuwe besturingssystemen. Het kost erg veel tijd en geld om deze nieuwe programma’s handmatig op de vele werkplekken te installeren. Het is wenselijk dat deze procedure vanaf een centraal punt wordt geregeld. Zo hoeft er niemand meer bij te blijven en staan de keuzes op alle computers hetzelfde. Een Package Engineer of scripter bezit alle specialistische kennis om applicaties om te schrijven, zodat deze in een keer uitgerold kan worden over de vele werkplekken (applicatie distributie).

Indien een bedrijf beschikt over een aantal goede packaging specialisten en de juiste programmatuur wordt gebruikt voor het packagen en distribueren, zal elk bedrijf de voordelen ervaren van een goed uitgewerkt packaging proces: centrale distributie, identiek geïnstalleerde software, correct licentiebeheer, systeembeveiliging, tijdwinst bij installaties en uiteindelijk kostenbesparing (hogere ROI op software en lagere TCO).